top of page

Recent Posts

Archive

Tags

RSS Feed

❖ סטיב קוטר 1970-2025

Abi Moriya

כל אדם באשר הוא חורש תלמים ובסופו של יום מתאחד עם רגבי האדמה. המסע הזה שונה באורכו ובאיכותו מאדם לאדם, אבל הידיעה הזו תמיד מתערבלת כאשר מדובר על פטירה "בטרם עת" של מָאן דְּהוּא, במיוחד כשמדובר על אחד המורים הידועים עלי אדמות בנושא הקטלבל. סטיב קוטר הלך לעולמו כתוצאה מאוטם שריר הלב ("התקף לב") יום לפני יום הולדתו החמישים וחמש. מה שהחל בכאבים בחזה במהלך אימון BJJ הפך למחול אחרון ופרידה. סטיב היה אמן לחימה ואושיית קטלבל עולמית. פגשתי בו לתקופה קצרה בשנת 2010, בזמן שהגיע לסמינר קטלבל בת"א, במהלכו ארגנתי ערב שכותרתו הקשר בין קטלבל לאומנויות לחימה סיניות פנימיות. לא אהבתי במיוחד את העובדה שהערב חלף מבלי שהוזכרו בכלל האומנויות הפנימיות, או אומנויות לחימה בכלל. בכל אופן, בישיבה על כוס קפה ההתרשמות שלי היה אדם שהעניק משובים חיוביים למי שהתאמן עמו ובעל התבוננות רחבה על היקום.


שִׂינְג-אִי צ'וּאָן ותשע שמיים קטנים

סטיב תיאר את עצמו כילד צעיר בצפון מדינת ניו יורק ששיחק הרבה בחוץ לבד, טיפס על עצים, וטייל ליד הנחלים המקומיים במה שתיאר כ"חקר יערות". בשנת 1982,כשהיה בן 12, עבר עם משפחתו לקליפורניה והחל ללמוד עם מייק פטרסון. פרק זה בחייו של סטיב קוטר ידוע לי מעט יותר, עקב הקשר לשושלת ממנה אני בא. כאשר המורה בטאיוואן – מר חוֹנְג אִי-שִׂיָאנְג, החל ללמד אומנויות  לחימה בשנות ה-60, היה לו תלמיד מוכשר וכריזמטי בשם שׂוּ חוֹנְג-גִ'י. בחלוף מספר שנים שׂוּ חוֹנְג-גִ'י החליט לעזוב ולפתוח בית ספר עצמאי בשם "רוח הדרקון טָאנְג שוֹאוּ דָאוֹ". רבים מהחיילים האמריקאים, ובנוסף כמה טאיוואנים, עברו לבית הספר החדש מסיבות שונות: השליטה בשפה האנגלית, הדמות "המגניבה" של המורה שהיה גם שחקן קולנוע, המעבר לחלק טוב יותר של העיר ולאולם ראוי ועוד. הגורם החברתי היה גם חלק חשוב – בתום כל שיעור התלמידים ושׂוּ חוֹנְג-גִ'י היו ממשיכים לבילוי חברתי ומדברים שעות על אומנויות לחימה. אחד מהתלמידים היה מייק פטרסון.


סטיב קוטר למד עם מייק פטרסון בעיקר שִׂינְג-אִי, במהלך 15 שנים בהן היה יד ימינו בבית הספר בסן דייגו, קליפורניה, התחרה בהצלחה במספר תחרויות מגע מלא, ושימש כבן זוגו להדגמות בכל קלטות הווידיאו. הוא רכש מיומנויות גופניות מרשימות בתרגילים דוגמת "טיגריס שוכב". כמו כן, מעניין לציין כי היה בוגר אוניברסיטת סאן דייגו בקינזיולוגיה, תואר אותו קיבל בשנת 2001. לאחר תקופת האימונים עם מייק פטרסון התעמק בעיקר בשיטה בשם "תשע שמיים קטנים", אותה למד מהמורה גָאוֹ סָאן-לוּן. הצִ'י-גוֹנְג שתרגל הגיע בעיקר משיטה זו. בתחילת שנות ה-2000 נחשף לאימון הקטלבל של פבל טסטולין והשאר רשום בדפי ההיסטוריה. סטיב קוטר הפך לאחד ממאמני הקטלבל הידועים בעולם ועמד בראש ארגון

International Kettlebell and Fitness Federation (IKFF).

צמחונות ואורח חיים

סטיב קוטר סיפר שעבר לצמחונות לא מטעמי בריאות, אלא כתוצאה מאהבתו לבעלי חיים. הוא דגל באורח חיים מאוזן, תרגל יוגה וצִ'י-גוֹנְג באופן קבוע, ואם לצטט: "חייב להיות חיבור גוף-נפש, לא רק במהלך האימון (ריכוז ומיקוד), גם כאשר לא מתאמנים (שמירה על יעדים במסלול ובראש, דימויים, הדמיה); ידע בנשימה, נשימה עמוקה היא חובה; ואז הידע הטכני צריך להיות מוצק; אם מדובר בהרמת משקולות, התעמלות, קטלבלס, ריצה, יוגה, שילוב כלשהו, יש צורך בלמידה נכונה ובביצועים של הטכניקות כדי להשיג תוצאות טובות וללא פציעות... למד את הנשימה, הכוח הסטטי, כיצד להגיע לנינוחות בתוך מבנה הגוף הנכון החל מהיום הראשון".


 






 

 

Kommentarer


bottom of page